čtvrtek 29. října 2015

Různé střihy vousů ... i v prosinci nám porostou

I když ještě ani nezačal listopad a Movember, je třeba se podívat dále do budoucnosti a zamyslet se nad tím, jaký střih vousů zvolit (pokud se tedy rozhodnete si je nechat dál růst ... což já velice podporuji). A možná vás překvapí, kolik různých typů existuje.

Některé jsou sice už z módy, ale nikdo neví jestli se zase nevrátí ... víme jak to s módou je - stačí počkat pár let.

Pro představu až kam to můžete se svými vousy dotáhnout, doporučuji se podívat na fotky ze Světového šampionátu v úpravě vousů (nebo zde).

Je třeba říct, že v češtině máme "vousaté názvosloví" poměrně chudé, které se vlastně omezuje jen pojmenování jednotlivých částí obličeje + plnovous.


Bohužel postrádáme české názvy pro složitější vousy (baldo, van dyke, ...). Na anglické Wikipedii mají úžasný seznam různých střihu vousů i s fotografiemi lidí, kteří nosí (nosili) daný typ - List of facial hairstyles.
Můj favorit je "friendly muttonchops"
...ale nosit to nebudu :-)
Na internetu lze najít desítky různých grafických seznamů různých střihů vousů, podobně jako nepřeberné množství fotek celebrit s jednotlivými střihy.


Tak jaký střih si vyberete?

2 komentáře :

  1. Jsem ráda, že móda těchto vousů je už pryč :-D . Manžel si stříhá vousy zastřihovačem na krátko. S vousy by vypadal jako blázen a hlavně je to i dost nepraktické. I dřív se jim v tom musel držet dost nepořádek.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím, tak to je opravdu retro, ale v tom dobrém slova smyslu :-) Já bych tady rád nějaký pěkný plnovous, ale bohužel, mě nebylo naděleno. A vousy mi rostou jenom "na Lincolna" :-D Takže někdy i uvažuji o této možnosti. Abych měl vousy konečně všude tam, kde je mají ostatní.

    OdpovědětVymazat